.

 

 

 

 

 


.

da sam zavisno od potrebe “četnik” ili “ustaša”  Već sam navikao, 
međutim nisam se pomirio s tim i nikada neću, da sam zavisno od potrebe “četnik” ili “ustaša”, da sam skovao plan B s Dodikom i Čovićem, da sam “maloumnik”, a evo zadnja je da sam dio novog udruženog zločinačkog poduhtvata.Iskreno mislim da onima koji ovo smišljaju ne trebam uopšte odgovarati. Njima treba ozbiljna stručna ljekarska pomoć. Ja im tu ne mogu pomoći. Naravno da mi nije svejedno kad me napadaju i kad iznose takve laži. Uglavnom sam trpio i trpim, osim kad mi dirnu u porodicu. Tu tvrđavu mi ne mogu srušiti.
 
Nikome ko je izgubio člana porodice ili nekog bliskog to se ne može nadoknaditi, zbog čega treba prestati zloupotrebljavati njihovu patnju i bol. Bio sam pripadnik Armije BiH, demobilisan sam kao kapetan, nisam činio zločine i to bi bilo to. Valjda je vrijeme da prestanemo živjeti u prošlosti.
Nikada se neću kriti iza lažnih profila, plaćati botove da pljuju, lažu i vrijeđaju druge , a onda to pravdati kampanjom u kojoj je kao sve dozvoljeno.
Možda je za vas u SDA i DF borba za vlast nešto zbog čega ste spremni prodati dušu đavolu, neki bi rekli Hihu. Na svu sreću nismo svi isti.
Zato vas pozivam da vežete kerove-botove. Sve što mi imate reći pozivam vas da odredite mjesto i vrijeme da sučelimo javno argumente, ko je gdje bio, šta je radio, ko se s kim i šta dogovarao, javno ili tajno, ko je koga lagao.
 
Do tada ne dirajte mi porodicu. Moja je supruga s dvije bebe i našim roditeljima provela rat u Konjicu. Tri puta su granate pogađale u naš stan, dva puta je ona bila s bebama u stanu. Hvala Bogu nikome nije bilo ništa preživjeli su i ostali smo na okupu. Ali zato vlast SDA i porodice Izetbegović nismo mogli, pa smo se morali razdvojiti i danas kćerka i zet rade kao ljekari u Njemačkoj. Naravno, nikome nije sve potaman pa zašto bi moralo meni biti. I vi ste se patili razdvojeni u ratu, pa smo svi imali priliku vidjeti na video snimku kako se ta duševna bol kompenzirala “poklonom za mog Bakira”. Svaki dan se sve više uvjeravam da pozivati vas na čast, moral i obraz, pa bila to i dva prsta obraza, kod vas ne vrijedi. Vama se može odgovoriti samo istom mjerom. Nakon napada na Igora Stojanovića, beskompromisnog borca za građansko Sarajevo i borca Armije BiH, te Vojina Mijatovića, ustrajnog borca za Bosnu i Hercegovinu u za neke “dalekoj” Banja Luci, red na stavljanje na listu za odstrel SDA-DF internet junaka je došao na naše drugove Srđana Mandića i Predraga Kojovića.
 
Rekao bih dobro došli u klub. Svima nam je jasno da je zapravo najveći ‘grijeh’ svih nas zajedno taj što smo se usudili ugroziti strahovladu prve porodice SDA. Reakcija iz straha jeste najiskrenija, a reakcija SDA-ovih anonimnih advokata zapravo govori sve o mračnim politikama te stranke. Proglašavanjem ‘četnikom’ i ‘izdajnikom’ svakog borca za Bosnu i Hercegovinu koji se zove drugačije od njih samih ili zastupa drugačiju politiku pokazuje da su Bosnu i Hercegovinu izdali upravo oni. Bosna i Hercegovina bez Banja Luke, Mostara, Goražda, Tuzle, bez bilo kojeg mjesta od Une do Drine, od Save do Mora, Bosna i Hercegovina bez Igora, Vojina, Srđana, Peđe, Vesne, Ernesta, Bojana, Mire, Gorana, Ivana, Dositeja, Zoke, bez svakog od naših građana nije i ne može biti Bosna i Hercegovina nego fildžan begovat.
 
Na to nikada neću pristati i zato ću još glasnije odgovoriti i uprijeti prstom ko stvarno izdaje Bosnu i Hercegovinu. Ti ljudi trguju zdravljem i životima našeg naroda, kupuju i prodaju fotelje, sklapaju javne i tajne paktove sa javnim rušiteljima države, glasaju za neustavne praznike, ruše državne institucije, zajedno, jednoglasno izbacuju međunarodne članove iz državnih organa utemeljenih Ustavom i Dejtonskim sporazumom…
Teško je nabrojati sve njihove izdaje, ali niti ću prestati, niti ću odustati, niti ću se povući, niti me možete ucijeniti, niti kupiti, niti prepasti.
Da ponovim, spreman sam da suprotstavimo argumente, ali ako nastavite kukavički koristiti vaše plaćenike da šire laži, ja ću lično odgovoriti istinom. Smrt fašizmu, sloboda narodu!            pressmedia.ba