.

 

 

 

 

 


.

Predsjednik Hrvtske Zoran Milanović sudjelovao je u petak na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje u povodu obilježavanja Dana Grada. 

Komentirao je svoj razgovor s predsjednikom Republike Finske Sauliem Niinistom. "Nije žestoki ton, posebno ne prema Finskoj. Ništa protiv Finske ni Švedske, ali morat će se s Turskom dogovorit. Tužno je da ni finski predsjednik ni premijerka ne znaju što se događa u BiH. Ako ništa drugo sada znaju više. Premijer bi se mogao manje baviti denunciranjem mene pred ne znam kim. Mislim da hrvatsku javnost ne zanimaju te gluposti za kog ja radim. Jadno je da hrvatski premijer pokušava vrlo traljavo i neuspješno denuncirati predsjednika svoje države, a kada drugi ili treći predsjednici država EU govore stvari o ratu u Ukrajini koje su za moj ukus malo previše, onda Plenković šuti kao maca, kao mali zeko šuti. Neka napadne Macrona, neka napadne Erdogana, kaže Milanović i dodaje: "Samnom bi se morao dogovarati oko nekih stvari da se pomogne našim nesretnim sunarodnjacima u BiH, a ne da ih lupe nekim sankcijama. Sve skupa katastrofa".

"Plenković i dvorske lude šute"

 Kaže i kako Hrvatska treba iskoristiti svoje članstvo u EU kao polugu utjecaja.

 "Ako Hrvatska neće koristiti svoje članstvo kao polugu utjecaja, posebno kad su u pitanju temeljna prava, ako ćemo dopuštati da nas raspoređuju s Rusijom, čime ćemo mi to nešto razgrabiti. Mi smo jedna miroljubiva, civlilizirana država koja trži svoja prava, a Plenković šuti", rekao je.

 "Plenković i dvorske lude šute", dodao je Milanović. Za Gordana Grlića Radmana je rekao da ne zna govoriti. "Kako je on razgovarao sa Scholzem to bi htio vidjeti više nego Boga", kaže Milanović.

(Vijesti.ba)