.

 

 

 

 

 


.

Hrvatski ministri zdravlja i pravosuđa i uprave, Vili Beroš i Ivan Malenica saopćili su danas da se uvode stroge kazne za odgovorne osobe koje ne poštuju odluku

o obaveznim Covid-potvrdama.  Nepoštovanje navedene odluke kažnjavat će se u novčanom iznosu od 30.000 do 50.000 kuna, odnosno od 8.000 do 13.000 KM. Beroš je na vanrednoj konferenciji za novinare oštro kritikovao političare koji su podržali protest protiv vakcinacije i testiranja.

Ministar zdravlja je upozorio da epidemiološka situacija u Hrvatskoj nije dobra i pozvao građane da prime treću dozu vakcine protiv koronavirusa. Beroš je rekao da su učesnici protesta protiv vakcinacije izmanipulirani, a da su, kako je rekao, “manipulatori pokazali svoja lica”. Beroš je sa žaljenjem konstatirao da je među protestantima bilo ljekara i intelektualaca što, kako je rekao, može da znači samo jedno -  ti ljudi su izmanipulirani.

"A oni, manipulatori, su pokazali svoja lica. Bili su na tim prosvjedima i usprkos tome što njihovi zdravstveni stratezi podržavaju vakcinaciju, testiranje i uporabu Covid-potvrda, oni se bore protiv toga. Dakle, bore se protiv svega. Što je rezultat toga? Ugrožavanje zdravlja hrvatskog naroda", rekao je Beroš, prenose agencije. (SB)