.

 

 

 

 

 


.

Društvenim mrežama kruži fotografija djevojčice iz Novog Pazara kako prima infuziju ispred dječijeg odjeljenja. 
Na fotografiji se vide medicinska sestra i još jedna ženska osoba, za koju se veruje da je majka deteta. Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je autentičnost fotografije. “Ispitaću ko je od lekara i sestara to uradio. Naredio sam unutrašnju zdravstvenu kontrolu i ko god bude učestvovao u tome i napravio prekršaj biće drastično kažnjen”, rekao je Đerlek na press konferenciji.
 
Radnik prodavao sanduke:  Mirsad Đerlek je na današnjoj konferenciji za medije kazao da je lično prijavio policiji radnika Opšte bolnice u Novom Pazaru uključenog u prodaju llimenih sanduka građanima. ”Radnik naše bolnice angažovao je privatnu firmu za prodaju sanduka, mi smo ti saznali i slučaj smo prijavili policiji”, rekao je Đerlek. “Ja sam lično sinoć prijavio policiji radnika opšte bolnice Novi Pazar koji je bez mog znanja angažavao firmu koja je prodavala limene sanduke u opštoj bolnici”, pojasnio je Đerlek situaciju ističući kako niko neće biti štićen u slučaju da bude dokazano da je radio nelegalne radnje. Naročito, podcrtao je, ako postoji fotografija pojašnjavajući da neće tvrditi da je riječ o fotomontažama.
 
Đerlek je još i dodao da je 80 zdravstvenih radnika na bolovanju, od ukupno 632 zdravstvena radnika koliko je zaposleno u Opštoj bolnici Novi Pazar. Ponovio je kako biti preispitana dokumentacija ljekara i medicinskih sestara koji su u posljednje vrijeme bili na bolovanju. “Lično ću pregledati i garantujem da će svi koji ne budu imali validnu dokumentaciju da budu na bolovanju dobiti otkaze”, kazao je ranije Đerlek.  (Saff/Al Jazeera)