.

 

 

 

 

 


.

Nakon vijesti da je kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo 
u teškoj saobraćajnoj nesreći, kćerka i sin pokojnog pjevača Sanela i Mihajlo Šaulić otputovali su prvim letom u Njemačku kako bi preuzeli očevo tijelo. Članica porodice Šaulić je potvrdila da su njih dvoje sletjeli u zemlju u kojoj je njihov otac Šaban tragično nastradao. Sanela i Mihajlo još nisu dobili dozvolu da vide tijelo Šabana Šaulića. Kako prenosi Kurir.rs, prema riječima rođake, razlog je taj što još uvijek nije u potpunosti završen uviđaj, pa će Sanela i Mihajlo morati da sačekaju do sutra.
 
Također, kako je ispričala članica porodice Šaulić, sahrana folk pjevača u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu ne očekuje se prije petka, subote.Podsjetimo, prema pisanju njemačkih medija, pretpostavlja se da je pijani vozač (34) svojim automobilom udario u vozilo u kojem se nalazio Šaulić. Vjeruje se da je pijani vozač upravljao autom bez vozačke dozvole. On je lakše povrijeđen, dok su saputnici Šabana Šaulića pretrpjeli teže tjelesne povrede. 
Hitna pomoć je sa lica mjesta odmah transportovala povrijeđenog pjevača u bolnicu, ali je on i pored njihove velike borbe, preminuo.
(Hayat/Foto: Arhiv)