.

 

 

 

 

 


.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne priznaje granice nezavisnog

Kosova kao njegovi prethodnici i dodao da se po tome razlikuje od njih."Kada im kažete pokušaćemo da spasimo nešto i sve što se spasiti može, prije svega glave naših ljudi i da sačuvamo sve što možemo u Srbiji, oni kažu, mi hoćemo da imamo i ono što nemamo i ono što smo mi dali. Mi im kažemo nećemo da imamo granice na Jarinju i Brnjaku između Srba i Srba, oni kažu, ne, ne, ti bi da mijenjaš granice", rekao je Vučić u Vranju i nastavio:

"Da, ja ne priznajem granice nezavisne države Kosovo kao što su oni napravili i po tome se mi razlikujemo. To su različite politike, ali naša politika nije politika neozbiljnosti i neodgovornosti", istakao je Vučić. Kako je rekao, zna kako se dobijaju aplauzi, ali da ih on ne želi.

"Hoću da vas molim da razumijete da je nama potreban mir sa Albancima i ja ne vjerujem da je moguć skori kompromis, nisam optimista po pitanju da li je uopšte moguć kompromis, ali mi na tome moramo da insistiramo, jer nam ne trebaju bilo kakvi sukobi u budućnosti", rekao je Vučić. On je dodao da je Srbija jaka, mnogo jača nego što je bila, ali treba mir, treba desetine godina slobodnog razvoja i napretka, nove fabrike, nove škole, nova pozorišta, djeca koja znaju da imaju sigurnu budućnost.

"To će biti politika koju ćemo da vodimo", poručio je predsjednik Srbije. Podsjetio je da je Srbija 2006. godine ostala bez Crne Gore, i to "kao da se ništa nije desilo", a tamo je živjelo 30 odsto srpskog naroda. Nisu dva dana ni žalili zbog toga, nije im bilo ni teško, poslije dvije godine, proglasili su nezavisnost Kosova. Ništa poslali su dva saopštenja i ništa više. Bilo ih je baš briga za sve to.. Nisu se nasekirali ni najmanje, a kamoli da su nešto probali da urade za Kosovo i naš narod na KiM", rekao je Vučić. Vučića je na centralnom trgu u Vranju dočeka veliki broj građana. Okupljeni nose zastave Srbije, fabrike "Simpo", i "Jumco" i transparente na kojima piše "Aleksandar Vučić budućost Srbije", "Aco Srbine", "Vučiću care Lazare", "Vranjska Banja je za Vučića- jača, brža i bolja Srbija", "Bujanovačka banja je za Vučića"...

Građani na trgu su u veseloj atmosferi dočekali predsjednika i premijerku, a za atmosferu su zaduženi i trubači. Čuje se skandiranje: Srbija, Srbija, Vučiću, Srbine... Predsjednik Vučić je danas započeo kampanju "Budućnost Srbije" u okviru koje je ranije u toku dana obišao trasu koridora 10 u Grdeličkoj klisuri, a za sutra je planirano da obiđe Surdulicu, Vladičin Han, Bujanovac, Trgovište.Kako je ranije najavljeno, planirano je da obiđe svih 29 okruga u Srbiji u narednom periodu.Na video-bimu na bini pušten je spot za kampanju koji je juče objavljen, a čija je poruka da su bućnost Srbije fabrike i nova radna mjesta, nove škole i vrtići, bolnice i domovi zdravlja, stanovi, ustanove kulture, novi putevi i mostovi, nove investicije i ekonomski napredak.


(Vijesti.ba)