.

 

 

 

 

 


.

Sarajevski arhitekta i bivši ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo,

 Faruk Kapidžić, žestoko je napao novinara i urednika FACE televizije, Senada Hadžifejzovića, koji već duće vremena "ratuje" protiv Kapidžiićeve stranke SDA.  

Objavu Kapidžića prenosimo u cijelosti: 

"Svi su oprezni, svi šute, svi oni koji bi trebali nešto reći na bolesno novinarstvo bolesnog novinara. Svi ispred akademske i političke zajednice boje se da ne budu oni tema u petak ili subotu naveče, a to ne bi bilo nikako dobro za njihove današnje i buduće pozicije i glasove. Zato šute i samo promrmljaju ‘ne gledam ja to, ne interesuje me’ i kao mirni su. 

Ja sam miran tek kada kažem. 

I zato kažem, običan lopov, ucijenjena kukavica iskompleksirana imenom i porijeklom 'hrabro' iz studija sa visine, pljuje najgore gadosti, ovaj put po ženi, našoj Ministrici vanjskih poslova, dostojanstvenoj gospođi, nečijoj majci i nani. 'Hrabar' novinar i još 'hrabriji' urednik demonstrira 'hrabrost' i medijsku silu na jednoj ženi. 

Isto tako 'hrabro' traži određena i ciljana imena pljeskajući rukama, a ako ih od nekog časnog gosta ne dobije spisak potrebnih imena za blaćenje se povećava za ime istog. 

Kakogod jedno je SIGURNO. 'Centralno grijanje' će paliti petkom i subotom do drugog, a 'Centralno hlađenje' od drugog", naveo je Kapidžić.  (SB)