.

 

 

 

 

 


.

Ako tragate za nekim promjenama u životu koje će vam pomoći da se opustite i sebi date malo oduška,

onda će vam sigurno ovi sportovi to i pružiti.  Bavljenje bilo kojom vrstom aktivnosti unijeće vam novine u život, a ako vam je potreban pravi putokaz da se odlučite za najbolju opciju kojom ćete to raditi, tu su neki prijedlozi, piše "Everydayhealth.com"

1. Joga: Joga je ispraćena dobrim glasom, pogotovo kada je u pitanju opuštanje tijela ali i uma. Statičnim pozama i laganim pokretima tijelo se fokusira na osjećaje, slušajući um. Tu se stvara konekcija tijela i duha, a naglašeniji je osjećaj ukoliko je praktikujete u prirodi. 

2. Tai či : Kao i joga, tai či je niz samostalnih pokreta tijela i tehnika disanja. Iako pokreti imaju svoje korijene u borilačkim vještinama, oni imaju za cilj da smire um i daju dobru kondiciju tijelu. Rjeđe ćete čuti da se neko ovime bavi, ali tai či može pomoći u izgradnji gustine kostiju, snižavanju krvnog pritiska, jačanju imunološkog sistema.

3. Borilačke vještine:  Džudo, karate, aikido ili bilo koji drugi borilački sport može biti savršen način da se opustite, oslobodite stresa i nađete novi lijek za frustracije. Uče vas samodisciplini i samoodbrani, a pritom ćete biti kvalitetno aktivni.

4. Timski sportovi: Odličan antistres trik jeste provođenje produktivnog vremena sa prijateljima ili porodicom. Govoreći, naravno, o sportskim aktivnostima kao što su tenis, košarka, fudbal ili bilo koji drugi timski sport. Ovako ćete se zabaviti i osloboditi um i tijelo stresnih situacijama. Odličan bijeg od sikiracija, zar ne?

5. Vožnja biciklom: Voženja bicikla kao i dugo trčanje i hodanje vam može veoma pomoći kada imate napornu nedjelju. Imate punu slobodu da napravite svoju rutu i učinite je što zanimljivijom. Probudite dijete u sebi i krenite u avanture stazama koje ćete, ako su vam već poznate, sada sigurno proći na mnogo zanimljiviji način i doživjeti ih drugačije.

6. Pilates:  Pilates je osmišljen tako da vam poboljša snagu, izdržljivost kao i fleksibilnost. Odličan je izlaz iz stresnih situacija, a ne zahtijeva posebnu okolinu, već vam je potreban prostor i lopta za pilates. Potražite na internetu snimke pilates treninga ili se priključite grupama za ovo vježbanje, prenosi "Ona". (SB)