.

 

 

 

 

 


.

Samohrana majka Semina Softić iz Kozarca, koja je tokom posljednje trudnoće ostala bez supruga koji je nesretnim slučajem izgubio život, 
nastavila je brigu o dvije kćerke i sinu, dane provodeći u jako trošnoj kući sa drugim članovima porodice. Tražila je pomoć kako bi obezbijedila krov nad glavom za svoju djecu, te se molbom obratila i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, nakon čega je uslijedio pozitivan odgovor. Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je kazao da ga je jako pogodila i rastužila priča porodice Softić.
 
- Odmah smo prikupili potrebnu dokumentaciju i odobrili smo sav materijal za jednu tipsku porodičnu kuću. Sretni smo jer vidimo temelje, novi dom i novi život za porodicu Softić - kazao je ministar Ramić. Komšije su također izašle u susret kako bi pomogli Semini i njenoj djeci, tako da se puno Prijedorčana, posebno Kozarčana, odazvalo akciji kako bi obezbijedili sredstva za ugradnju građevinskog materijala, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.  Izgradnja je počela i nećemo stati dok Semina i njena djeca ne usele u svoj dom. Saradnja Ministarstva i nas povratnika se još jednom pokazala uspješnom. Moramo zahvaliti svima. Jedva čekamo da se radovi završe. Briga porodice Softić je briga svih nas - poručila je Seminina komšinica. (Vijesti.ba / FENA)