.

 

 

 

 

 


.

Krajem 2017. godine Amir Deumić je bio u bolnici u Prijedoru zbog povišenog krvnog pritiska.
Nakon obavljenih pretraga ustanovljeno je da visoki krvni pristisak dolazi zbog zatajenja bubrega (bubrežne insuficijencije).
 
Nakon toga premješten je u Banja Luku, gdje mu je ugrađena fistula i na dijalizi je od marta 2018. godine.
 
Specijalisti su  preporučili hitnu transplantaciju bubrega. Amir je pokušao u Banja luci, Tuzli, Beogradu i Zagrebu ali bezuspješno.Nakon svih pokušaja odlučio je da ide preko “Otvorene Mreže”,  koji su mu preporučili da se transplatacija obavi u Fancuskoj Grenobl.Potencionalni donor je njegova supruga Hajra Deumić.
 
Treba istaći da je Amir Deumić sa svojom porodicom bio među prvim povratnicima u naš Kozarac, i da je bio dugogodišnji blagajnik u džematu Hrnići, što nas još više obavezuje da pomognemo našem Amiru.
 
Zbog toga je MIZ Kozarac preko Fonda Solidarnosti pokrenuo akciju pomoći našem Amiru Deumiću, uplate za nevedeno možete uplatiti kod svih kozaračkih imama na blokove Fonda Solidarnosti, ili na žiro račun Fonda Solidarnosti sa naznakom za pomoć Amiru Deumiću:
 
IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22.
 
Molimo Uzvišenog Allaha dž.š.,  da našem Amiru pomogne,i podari mu svaki hajr.
 
Naš poslanik Muhammed a.s. kaže:
 
“Ko otkloni od vjernika neku od dunjalučkih nedaća, Allah, dž.š., će od njega otkloniti neku od ahiretskih nedaća. Ko olakša onome ko je u teškoj situaciji, Allah, dž.š., će njemu olakšati na Dunjaluku i na Ahiretu. Ko sakrije sramotu vjernika, Allah, dž.š., će sakriti njegove sramote na Dunjaluku i na Ahiretu. Allah, dž.š., pomaže Svome robu sve dok on pomaže svome bratu muslimanu.”        medzliskozarac.ba