.

 

 

 

 

 


.

ZEMLJA BOSNA a u moderno vrijeme Bosna i Hercegovina je, 
u današnjim ili u prije vrlo većim granicama oduvijek bila najljepša ZEMLJA na planeti a u isto vrijeme i najgora DRŽAVA na planeti osim u kratkim periodima vladavine njenih pravednih bosanskih kraljeva ili u vrijeme krvavih ratova kada se stvari postave na svoje mjesto i počne da dominira prosto neshvatljiva pravednost. Zašto je to tako: U različitim razdobljima bosanske historije stradali su manje ili više ili jedni ili drugi. A sve rane isto BOLE! 
ZEMLJA BOSANSKA je nedužnom krvlju natopljena i NIKADA da dođe do PRAVDE! A za ne dolazak pravde kriva je DRŽAVA! A opet država je ta koja donosi ZAKONE i država je ta koja upravo ne poštuje te zakone. I za to nam nisu krivi oni tamo neki drugi!!!
NE MOŽE SE PO KRVI DO KOLJENA HODATI I NEPRAVEDAN BITI! Zato nam je ZEMLJA BOSNA LIJEPA a DRŽAVA RUŽNA, NEPRAVEDNA I POGANA!
Danas je moj TUŽNI DAN!                                                                                                     
                                                      25 godina od ranjavanja i moj DAN ŠEHIDA!
 
Već nekoliko dana preživljavam ponovo sve i svakoga. Sjećanja su uvijek tu ali ovih dana posebno naviru. Od gorčine, ljutnje, nepravde sam se i razbolio. Prehlada, jer sam u snu ponovo u snijegu i hladnoći, gladan i promrzao sa svojim saborcima koji ostaviše ŽIVOTE tu noć i ne samu tu NOĆ nego NOĆIMA! I ne samo oni nego i mnogi drugi tokom rata. Borili smo se za ZEMLJU a dobili DRŽAVU koja ni na šta ne liči. Primjećujete li da NITKO ne spominje BORCE i RVI niti ŠEHIDSKE familije. I opet nema SREĆE tamo gdje se po krvi hoda a nepravda čini. ZEMLJO BOSNO ti možeš i dalje plakati a ti državo Bosno i Hercegovino ŽALITI što iz tebe svi polahko odlaze!!!  Samo zapamti da se ZEMLJE BOSNE NIKADA ODREĆI NEĆEMO!                    Autor: Sade Alic