.

 

 

 

 

 


.

Sanel je na ideju o alternativnim zdravstvenim tretmanima došao uvidjevši da se klasična medicina

sve više oslanja na, kako kaže, štetne hemikalije i supstance.Sanel Sivac je 22-godišnjak rođen u gradiću Anttoli u Finskoj. Porijeklom je iz Kozarca, a njegovi roditelji su u ratu izbjegli u Finsku te se našli u ovom malom gradu. U potrazi za profesionalnim ostvarenjem, napunivši 18 godina, odlučio je svoju sreću potražiti u Turkuu, jednom od najvećih gradova u Finskoj.Na ideju o alternativnim zdravstvenim tretmanima došao je uvidjevši da se klasična medicina sve više oslanja na, kako kaže, štetne hemikalije i supstance.

Klinika nudi širok spektar tretmana

“Došao sam na ideju da ponudim svojim pacijentima i klijentima alternativni način liječenja, ali i uljepšavanja”, kaže Sanel za Fokus.baKlinika Hyvinvointikeskus Cavis, čiji je osnivač, nudi širok spektar tretmana, između ostalog akupunkturu, hidžamu, maderoterapiju, elektroterapiju i različite alternativne tretmane uljepšavanja.

Sanel je u Turku doselio sa 18 godina

Kaže da posao cvjeta. “Klinika je postala hit, ljudi su pronašli ono što im treba, i iznova nam se vraćaju. Neke od navedenih tretmana nudimo samo mi u cijeloj Finskoj”, objašnjava Sivac. Najveću podršku dobija upravo od svoje porodice, koja se nedugo nakon njega preselila upravo u Turku, grad gdje i on radi i živi.

Autor: H. Đ.