.

 

 

 

 

 


.

HITNO JE!!!  ŽIVOT JEDNE MLADE SUGRAĐANKE I MAJKE DVA MALOLJETNA SINA JE U PITANJU!!!

Svima nam se žuri negdje i svi smo u nekom stalnom stresu. Ali, ovaj put, na početku ovoga teksta SVE VAS MOLIMO  da nogom pritisnete  kočnice i do kraja pročitate ovaj tekst. Znamo da je svaki dan pun ovakvih zahtjeva, znamo da su nam svima potrebne pare jer bez njih ama baš ništa ne možemo. Ali, u ovoj današnjoj, dosta surovoj svakodnevnici, najteže je kad nam bolest, nedaj Bože, zakuca na vrata.

Pisali smo već o našoj sugrađanki Saneli Nasić iz Čejreka kod Prijedora. Ona se već nekoliko godina bori sa karcinomom koji je ne ostavlja na miru ali Sanela se baš zainatila zajedno sa svima vama koji ste već pomagali finansijski u toj borbi. Međutim, u zadnje vrijeme karcinom se ne šali, sve je zločestiji a Sanela sve umornija. Posljednji nalazi koje je obavila na Radiochirurgiji u Zagrebu- poliklinici za radioterapiju, onkologiju i radiologiju su zabrinjavajući.

Na obavljenom pregledu Saneli je rečeno da HITNO treba biti obavljen operativni zahvat i odstranjivanje nekoliko tumora. U suprotnom Sanelin život je u opasnosti. Operativni zahvat iziskuje velika finasijska sredstva koja Sanela i njen suprug nemaju. Sanela je ovaj put ostala bez riječi. Samo kaže da nema para a želi da živi. Radi sebe, radi svoje porodice…radi svoja dva sina koji su još uvijek maloljetni i trebaju majku a sve ove godine na njihovim nejakim plećima teret je teški . Bore se zajedno sa majkom protiv opake bolesti i žele da pobijede. Na posljednji kontrolni pregled išla je u pratnji starijeg sina koji je tek započeo srednju školu. Zamislite kako je teško jednom, tek tinejdžeru, slušati riječi doktora koji govori da je pitanje dana i da je potrebno obaviti operativni zahvat za koji njegovi roditelji nemaju sredstva. Besmisleno je pisati išta dalje. Jednostavno, ovo je apel i krik jedne majke, još jedne mlade sugrađanke čiji život ovaj put zavisi baš od vas. Od nas svih!

Saneli je ispostavljen predračun za operativni zahvat koji bi trebao biti obavljen u roku deset dana, od kojih je već nekoliko prošlo u šutnji i bolu. Sanela se nalazi u ćorsokaku i nikoga ne pita jer kaže da ju je sram obzirom da su to velika sredstva. Ali sve vas koji danas žurite da možda uknjižite ovogodišnji godišnji odmor na nekoj poznatoj destinaciji ili možda kupite neku markiranu stvar ili jednostavno želite sebi prirediti ono što svaki normalan čovjek jednostavno želi, bolji život…MOLIMO VAS pritisnite kočnicu i obećajte sebi da ćete se možda nečeg odreći i dio vaših planiranih sredstava odvojiti za spašavanje života naše Sanele. Naš grad treba ljude a posebno porodice i ljude poput Sanele i njenog supruga, vrijedne. Sanela u najvećoj bolesti obrađuje plastenik i ovih dana pokušava rasprodati jagode koje su dospjele u njenom plasteniku. Ona želi da iz ove borbe iziđe kao pobjednik. Bez vas neće uspjeti. Vjerujemo da ćemo zajedno narednih dana uspjeti sakupiti  87.225,60 hrvatskih kuna, odnosno 12.000 eura neophodnih za njenu operaciju.

Neka vas Allah čuva i neka vam u ovom posebnom mjesecu Ramazanu, sve vaše eventualne donacije koje ćete uplatiti za Sanelinu operaciju mnogostruko namiri.  Budite uvijek ruka koja daje a nikada ona koja traži. Amin.

Koordinator: Midheta Delkić

Sredstva možete uplatiti putem računa Humanog Brda kao i kod koordinatora u BiH

Midhete Delkić: 061 852 952, Osmana Džamastagića: 065 040 227 i Selmira Ljumanovića: 061 879 973

Unaprijed hvala.

Uplate putem ziro-racuna

Humano Brdo e. V. | Banka : Oberbank Traun | IBAN: AT 901500300761068915 | BIC/Swift: OBKLAT2L

Ili puno brze putem Pay Pal-a: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Nadznaka: „Za Sanelu Nasic“
 

Clanak preuzet sa :  humano-brdo.com