.

 

 

 

 

 


.

Akcija prikupljanja novcanih sredstava za izgradnju nove kuce familiji Hodzic od strane fondacije SEVAP je pokrenuta u januaru mjesecu ove godine.Teska materjalna i financijska situacija familije Hodzic i losi stambeni uslovi u kojima zive sa petero djece pokrenula je lavinu humanosti i odziva na pokrenutu akciju.

Bahrija i Dina Hodzic kao pokretaci akcije nisu mogli to sve nijemo posmatrati i uputili su apel dobrim ljudima da se nesto ucini.Kao sto i sam Bahrija rece da je to uradio sa velikim strahom jer nije znao da li ce odziv biti ovako dobar.Mozemo konstatovati da ce se ovo sve zavrsiti na najbolji moguci nacin i uz pomoc dobrih ljudi,donatora ova familija ce zimu docekati u svojoj novoj kuci i ova djeca ce imati uslove za normalan zivot.

Jos jednom se pokazala velika  ljudska humanost   ljudi sirom svijeta.Znaci da zajedno mozemo puno toga uraditi a to se pokazalo i u ovom primjeru.

Ovaj izvjestaj pocinjem sa nekoliko fotografija kako je to na gradilistu izgledalo od samog pocetka pa sve do postavljanja krova.

Odlazak u domovinu sam iskoristio da posjetim ovu familiju i da u ime fondacije SEVAP urucim sva prikupljena novcana sredstva koja su uplacena na nas konto .Susret sa Bahrijom Hodzicem ,pokretacem ove akcije je bio sa ciljem da Bahriji licno urucim novac .Kako dogovoreno tako i ucinjeno.

U ovoj akciji je na konto SEVAP-a uplaceno 2100 eura , 1500 norveskih kruna i 100 americkih dolara.

Napomena :  svedske i danske krune su "pretvorene " u EURO  prilikom uplate na konto !!!

Slijede fotografije o  primopredaja novca :

Na kraju jedna zajednicka fotografija ...

I sta reci na kraju ... Lijep je osjecaj kada vidis vesela lica djece a znas da ce se uskoro uslovi u kojima zive itekako poboljsati.Zahvaljujuci Vama dragi donatori to ce se i ostvariti.

U ime fondacije Sevap  zahvaljujem se svima koji su nam ukazali svoje povjerenje i uplatili novac za ovu familiju kao i svima koji su na neki drugi nacin pomogli da ova akcija bude ovako uspjesna.

Sa ovim izvjestajem zakljucujemo ovu akciju i molimo Vas ako jos neko zeli da uplati novac za ovu familiju da to ucini direktno uplatom na racun od Bahrije Hodzica kojeg mozete kontaktovati putem facebook-a.

Zelimo  Vam svako dobro i jedno veliko HVALA

Vas Sevap Team (Sudo i Japa)