.

 

 

 

 

 


.

 

Fondacija Sevap aktivna kao i uvjek, spremnost da se pomogne onima kojima je potrebno je uvjek prisutna ,a tako ce nadamo se uz pomoc nasih donatora biti i dalje...

 

Softic Sejad ,ime koje je mnogima poznato ,saobracajna nesreca ,dugi i mukotrpni oporavak,.Akcija za Sejada  je okoncana jos prosle godine na Sevapu.Mnogo puta se desi da nakon zavrsene akcije "pristigne" donacija kao i ovog puta za naseg Sejada.Nasa redovna donatorka Gordana Ertan Kuc je nakon zavrsene akcije uplatila 50 eura za Sejada.

Sastali smo se sa Sejadom i urucili mu ovu donaciju.Sejadov oporavak je zadovoljavajuci ,mada sporo , optimizam ne silazi sa njegovog lica.Sejad se iskreno zahvaljuje donatorki i zeli joj svako dobro u zivotu.

 

Takodje akcija Sevapa prilikom poplava u BiH je dala odredjeni doprinos o cemu smo izvjestavali na nasim stranicama.Slicno se desilo nakon zavrsetka akcije da je uplacena donacija koju smo urucili jednom medju najugrozenijim na lijevoj obali Sane.

 

Hasim Duratovic ,mjestanin Tukova ,inace loseg materjalnog stanja osjetio je svu surovost poplava na ovom dijelu nase opstine.

Raja iz Buzima ( tako stoji ime uplatioca ) je uplatila 50 eura koje smo urucili ovom nesretnom covjeku koji je sa ushicenjem zahvalio donatorima a novac ce mu dobro doci da uzore bastu i nesto usije,kako sam kaze...

 

Akcija za djecu Hodzic i prikupljanje novcanih sredstava je u toku a i sami radovi na kuci takodje.Na kratko smo prosle sedmice obisli gradiliste i uvjerili se da sve ide onako kako je i planirano.Napisati nesto o ovoj akciji a ne spomenuti pokretaca akcije Bahriju i Dinu Hodzic bilo bi nepravedno.Imao sam priliku da se sastanem i upoznam sa ovim covjekom velikoga srca i mogu reci sve pohvale na njegov rad i transparentnost koje pokazuje u ovoj akciji.

 

Radovi na gradnji kuce su kao sto i napisah u velikom toku a evo i nekoliko fotografija sa gradilista...

 

 

 

Zelim ovim putem napomenuti da akcija jos uvjek traje i da svi oni koji zele pomoci mogu to uciniti uplatom na konto Sevap-a.

Donatorima a i onima koji ce to biti zelimo svako dobro i sve najbolje.Hvala.

Vas SEVAP TEAM

Vise info na  www.sevap.biz