.

 

 

 

 

 


.

Ovo nije ni prvi ni posljednji post o nekome kome je prijeko potrebna pomoc. Akcije koje je KozaracMutnik odradio uz vlastiti Fond "SevapInfo"  pokazale su veliki merhamet svih nasih donatora i svih onih koji su na bilo koji nacin se odazvali na vapaje onih kojima je pomoc i te kako bila potrebna. Jedan od takvih slucajeva je i nas Vehid Delic rodom iz Kaknja  otac 3 djece i 100% invalid!

Vehid Delic iz sela Pedici ,opstina Kakanj je nakon teske saobracajne nesrece ostao trajni invalid.Otac troje maloljetne djece bi zelio da svojoj djeci priusti kakav takav normalan zivot a nazalost nije u mogucnosti jer ce cijelog zivota ostati prikovan za invalidska kolica.

Vehid pise:
Napominjem da trenutno zivim na selu u seoskoj kuci mojih roditelja u dvije prostorije dimenzija 4 puta 4 metra a u istom prostoru zive i ostali clanovi moje porodice zena i troje maloljetne djece, sam prostor je vrlo neprilagodjen mom slucaju tako da bih trebao uraditi neke izmjene naprimjer: uraditi WC, banju, ulaz izlaz, sam pristup kuci je vrlo opasan i strmovit...
Kuca i mjesto u kome zivim je udaljeno od prvog grada tj. moje opcine Kakanj 20 kilometara tako da mi je prva medicinska ustanova prilicno udaljena za koju sam ja stalno vezan zbog svoje bolesti.

Ovom prilikom Vehid apeluje na sve ljude dobre volje da mu pomognu na bilo koji nacin a nasa stranica www.sevap.info  pokrece akciju za Vehida Delica i svi oni koji zele da uplate svoj novcani prilog mogu to uciniti uplatom na poznati konto uz napomenu " Pomoc za Vehida Delica"

KONTO:

Kulasic Jasmin
Kasernstrasse 96   
8041 Graz / Austria
Broj konta:00001-528819 EUR
Iban:
AT292081500001528819
Swift Code:
STSPAT2G
Steiermärkische Bank und
Sparkassen Aktiengesellschaft
Broj : 20815

Apelujem na sve ljude dobre volje da se odazovu na ovu akciju i da jos jednom dokazemo da smo spremni pomoci  bez obzira iz kog dijela nase zemlje bio onaj kome je ista potrebna. Dokazimo da smo uz Sevap i akcije koje smo dosad odradili  bili i ostali najaktivniji  kad se ovako nesto trazi od nas kao donatora!!! Hvala unaprijed svima onima koji su donirali dosad i onima koji ce donirati !!!  Sudo i ekipe KozaracMutnik i SevapInfo